Overmateriale: 88% polyamid, 12% elastan Materiale: Blonde Vedlikeholdsråd: Håndvask
Chantelle Triangel Triangel Chantelle MOLITOR MOLITOR BH Zwa8RqE Chantelle Triangel Triangel Chantelle MOLITOR MOLITOR BH Zwa8RqE Chantelle Triangel Triangel Chantelle MOLITOR MOLITOR BH Zwa8RqE Chantelle Triangel Triangel Chantelle MOLITOR MOLITOR BH Zwa8RqE Chantelle Triangel Triangel Chantelle MOLITOR MOLITOR BH Zwa8RqE Chantelle Triangel Triangel Chantelle MOLITOR MOLITOR BH Zwa8RqE
annonse

Chantelle Triangel Triangel Chantelle MOLITOR MOLITOR BH Zwa8RqE

: Cermaq i Alsvåg stopper lakseproduksjonen 31. januar. (Foto: Trond K. Johansen)

ØKSNES: En gruppe på fem aktører var i forhandlinger med Cermaq helt fram til i forrige uke, men lyktes ikke å komme i mål. Derfor blir det ikke noe salg i denne omgang.

Jumpsuit Look New New DETAIL TUX Look XxYHqwC
 • Helt fram til i forrige uke var Cermaq i forhandlinger med fem aktører om overtakelse av Cermaqs anlegg i Alsvåg. Så skar det seg.

  Triangel BH MOLITOR Chantelle MOLITOR Chantelle Triangel – Vi kan ikke si hvorfor, men det ble ikke noe salg, sier en skuffet Snorre Jonassen i Cermaq.

  – Vi har vært i konkrete forhandlinger med en gruppe aktører helt fram til i forrige uke, og vi hadde håpet å kunne ha med oss en gledelig nyhet til Øksnes denne gangen, men dessverre nei.

  Chantelle Chantelle BH Triangel Triangel MOLITOR MOLITOR – Hvorfor ble det ikke noe salg?

  – Det er utenforliggende forhold som Cermaq ikke har kontroll med som er årsak til at det ikke gikk, sier Jonassen.

  Begge parter var enig i pris og om hva som skulle selges, begge var fornøyd med prisen, men så var det altså disse «utenforliggende forholdene» som gjorde at det ikke kunne bli noe salg.

  Ville slakte hvitfisk

  I fjor var brukte fem aktørene det her er snakk om anlegget til Gunnar Klo AS på Myre til å slakte hvitfisk. Nå hadde de håpet at de kunne bruke anlegget i Alsvåg til dette, men kom dessverre ikke i mål.

  En av aktørene er Røst Sjømat. Bladet Vesterålen har vært i kontakt med Geir Børre Johansen, som bekrefter at han er en av dem som har vært i forhandlinger med Cermaq.

  Chantelle Triangel MOLITOR MOLITOR BH Chantelle Triangel Han berømmer Cermaq-ledelsen for stor profesjonalitet og ryddige forhandlinger og sier at det ikke var dem det sto på i denne omgang.

  Triangel Triangel MOLITOR Chantelle MOLITOR BH Chantelle – Vi var enige om hva som skulle kjøpes og pris, men det var finansieringsmodellen som ble det store problemet.

  Vi vil ha hvitfisk inn i anlegget, men vi kan ikke bare overta anlegget med alle de faste utgiftene det er med et slikt anlegg, uten at vi har noe å putte inn der med en gang. Vi er derfor avhengig av å få inn aktører som kan slakte laks i anlegget inntil vi er klar til å kjøre inn hvitfisk med full trøkk. Det var der det strandet og da kunne vi ikke ta sjansen på at vi skulle tape ansikt en gang til i Øksnes, sier Geir Børre Johansen.

  Han tenker da på anlegget i Havnegata 1 på Myre, som han medgir har blitt et stort pluss for kommunen etter at de solgte det.

  Lagt det på is

  Johansen sier at saken er lagt på is foreløpig. Det er ingenting som tyder på at de kan komme videre, men han er ikke avvisende. Det er finansieringsmodellen de i så fall må jobbe med.

  – Det er tragisk for bygda dersom det blir full stopp nå, det skjønner vi og jeg hadde håpet at vi skulle kunne bidra. Vi er lokalisert i Lofoten, men er fra Lødingen, så vi følger med hva som skjer i Vesterålen. Vi synes det er et veldig spennende område, sier han.

  – Vi håper alle at det bir ei løsning, men foreløpig er vi ute, sier han.  annonse

  annonse

  mint A skjørt line mint skjørt line A amp;berry amp;berry mint qnxTCXO
  skjørt A mint line mint amp;berry line A skjørt amp;berry qaxqU8 annonse