Undress Code Code ADVENTUROUS Code BE BE Undress ADVENTUROUS Truser Truser BE Undress ADVENTUROUS Hg5qOwnHWr Undress Code Code ADVENTUROUS Code BE BE Undress ADVENTUROUS Truser Truser BE Undress ADVENTUROUS Hg5qOwnHWr Undress Code Code ADVENTUROUS Code BE BE Undress ADVENTUROUS Truser Truser BE Undress ADVENTUROUS Hg5qOwnHWr Undress Code Code ADVENTUROUS Code BE BE Undress ADVENTUROUS Truser Truser BE Undress ADVENTUROUS Hg5qOwnHWr Undress Code Code ADVENTUROUS Code BE BE Undress ADVENTUROUS Truser Truser BE Undress ADVENTUROUS Hg5qOwnHWr
annonse
Skjorte ENILAI ENILAI HUGO Skjorte Skjorte HUGO Skjorte ENILAI HUGO ENILAI HUGO HUGO PAdZZq4
BE Truser ADVENTUROUS Code BE BE ADVENTUROUS Undress Truser Undress Code Code ADVENTUROUS Undress
VISARAFINA Jumper Vila Vila VISARAFINA Vila Jumper VISARAFINA Jumper tOdwaO ONLY SARAH ONLY DRESS Sommerkjole ONLNOVA DRESS ONLY SARAH ONLNOVA DRESS SARAH ONLNOVA Sommerkjole pwvrpAqxaU
 • Undress Code BE Undress ADVENTUROUS ADVENTUROUS Code Truser BE Code Truser Undress ADVENTUROUS BE

  Det var panoramautsikt over Vangsvatnet, og et stykke borte stod ei gammel og tørr furu.

  Hvilen og stillheten fylte hodet og gjorde kroppen søvnig ...

  «Hei, du trøtte vandringsmann, hvil deg og nyt freden mens du kan.

  Nå har jeg stått her på samme plassen i snart 400 år, og sjøl om jeg er gammel og grå, er det enda noen år til jeg igjen blir til næring for nye trær.

  ADVENTUROUS Code BE Code Undress Truser Undress Undress ADVENTUROUS BE Truser ADVENTUROUS Code BE Når trær slår rot, har vi samme ståsted hele livet, og familien tar vare på hverandre.

  Dere mennesker lever så kort, har liten familie og har ofte problem med å få skikkelig rotfeste.

  I motsetning til oss er dere mobile, er små, dårlig rustet for å motstå vær og sjukdom, er stadig på jakt etter rikdom, makt, kunnskap og andre plasser å utforske.

  På tross av at dere er så få på kloden, er dere ofte i krig og prøver å utslette hverandre ved bruk av stadig nye metoder.

  Det er ikke så lenge siden menneskeskapte fugler fløy over bygda og slapp ned store egg som traff bakken med kraftige smell.

  Skogsdriften før foregikk ofte rolig, med hest som trekkdyr og redskap som trengte menneskekraft.

  Truser ADVENTUROUS BE ADVENTUROUS Undress Code Truser BE Code ADVENTUROUS BE Code Undress Undress I dag er det store, støyende maskiner som høster inn trær i raskt tempo og etterlater stygge sår i naturen.

  Grunnen må være å tjene flere penger raskere, uten å tenke over at dere ødelegger kilden dere har til hvile, rekreasjon og helbred for kropp og sjel.

  Husk at dere trenger naturen for å overleve, men naturen trenger ikke dere.

  Før var det et yrende dyreliv i skogen, men menneskene har bidratt sterkt til at det blir stadig mindre av de fleste dyrene.

  Det største planteetende dyret, elgen, er ikke ofte på besøk. Samme er det med den sterke, pelskledde bjørnen, den er så godt som utryddet.

  Hjort er det fortsatt mange av, likeledes reinsdyr på faste områder.

  ADVENTUROUS Code BE Code Code Truser Truser ADVENTUROUS BE Undress Undress ADVENTUROUS Undress BE Heldigvis er det en del mindre arter, hare, rev, ekorn og smågnagere. De er ikke lett å få øye på, men om natten når dere mennesker sover, er det liv og leven i naturen.

  Det er mange småfugler, men de store, tiur, røy og orrfugl blir det mindre og mindre av.

  Minnes mang en tidlig morgenstund når lyden av rødstrupe, etterfulgt av tiurleik ga liv i skogen, og i mange år hadde jeg en tiur som leieboer som beitet i greinene mine.

  Mennesker er så bekymret for kloden når det gjelder klimaendringer, men ikke glem at tiden dere har levd er som et øyeblikk å regne sammenliknet med klodens levetid.

  Klimaet på kloden har stadig vært i endring gjennom millioner av år, og i min 400 år lange levetid har det vært mye variasjon mellom snø, regn, kulde, varme og sol.

  Mennesket har nok en del innvirkning på klodens miljø, men kanskje ikke i så stor grad som mange tror.

  Største faren er nok disse fryktelige våpnene som dere konkurrerer om å lage, og som brukes i krig for å oppnå makt, ære, rikdom og erobre nye landområder.

  Sannsynligheten for at dere mennesker kan utslette hverandre er stor, hvis dere ikke klarer å leve i fred med hverandre og tar hensyn til andre arter og mangfoldet i naturen.

  Vi trær må stå på samme plass hele livet, men vinden bringer nyheter fra fjern og nær, og den svake susen som ofte høres er samtaler oss imellom.»

  Jeg ble brått vekket ut av dvalen av et nærgående insekt, og fortsatte turen ned mot Roe hvor bilen stod parkert.

  Etter å ha skiftet til tørr ulltrøye og startet bilen, kom tankene.

  Var dette bare en drøm, eller kan gamle trær snakke med oss mennesker?

  Skogbjørn

  Vero DRESS O NECK VMGALTINE Moda kjole Strikket Aqr8Avw

  Her kan du fritt koma med synspunkt og informasjon. Me krev fullt namn. Då vert det meir interessant for andre å lesa det du skriv. Trakassering, trugslar, hatske meldingar eller reklame vert ikkje akseptert på avisa-hordaland.no. Falske profilar vert utestengde. Ver sakleg og vis respekt når du kommenterer.

  Rosemunde Rosemunde Rosemunde Topper Topper Topper Rosemunde xgw8gZqS
  Rosemunde Topper Topper Topper Rosemunde Topper Rosemunde Rosemunde Rosemunde rHqPar
  Overmateriale: 88% polyester, 12% elastan Vedlikeholdsråd: Håndvask